Vragen?

Wat is Puur?
Een meerzaden speltbrood wat boordevol spelt zit,vol van smaak is en door zijn grote hoeveelheid zaden als brood perfect binnen een evenwichtig voedingspatroon past. PUUR is een product dat prima aansluit bij een bewuste leefwijze. PUUR brood bevat geen toegevoegde suikers, is E-nummer- en lactosevrij en het graanmaalproduct bestaat uit 100% spelt.
Wat zit er in Puur?
Speltbloem, water, tarwegluten, moutmeel (gerst, spelt), speltvlokken, desem van volkorenspelt (spelt volkorenmeel, water, startercultuur), zonnebloempitten, pompoenpitten, gebroken spelt, sesamzaad, geel lijnzaad, lupinegries, gist, zout, blauwmaanzaad, moutextract (gerstenmout, water), gierstvlokken, specerijen en aroma.
Is Puur glutenvrij?
Nee, speltmeel is nooit glutenvrij en bevat in tegenstelling tot wat vaak beweerd wordt ook gluten. Spelt is dus niet geschikt voor mensen met coeliakie.
Wat is Spelt?
Een oergraan uit het bronzen tijdperk. Spelt, een kruising tussen het oergraan Emmer en Eenkoorn, wordt na de klimaatsverandering in het bronzen tijdperk (800 jaar v. Chr.) het belangrijkste graan in Midden Europa. In de Middeleeuwen wordt het in grote delen van Zwitserland, Tirol en Franken verbouwd. Pas in de 20ste eeuw raakt spelt geleidelijk in de vergetelheid omdat de opbrengst per hectare beduidend lager is dan die van tarwe.
Wat is speltmout?
Een speltkorrel die op een natuurlijke manier is ontkiemd en vervolgens op een natuurlijke wijze gedroogd en vermalen wordt en daardoor zorgt voor een pure speltsmaak en aroma.
Is Puur gemaakt van 100 % spelt?
Ja, er is aan Puur geen tarwebloem toegevoegd. Het graanmaalproduct bestaat uit 100 % spelt.
Welke soorten Spelt bevat Puur?
De volgende meest pure bakbare spelt rassen worden hiervoor gebruikt: Bauländer Spelz, Franckenkorn, Schwabenkorn, Badengold.
Is Puur lactosevrij?
Ja, Puur is lactosevrij.
Bevat Puur toegevoegde suikers?
Nee, Puur bevat alleen van nature aanwezige suikers.
Kun je Puur in de vriezer bewaren?
Ja, in een goed afgesloten plastic broodzak kun je dit 6-8 weken bewaren

Contacteer PUUR

Heb je vragen over deze site of over Puur in het algemeen, stuur ons dan een e-mail, door gebruik te maken van het onderstaande formulier.