Pompoensoep met PUUR brood

(4 personen vegetarisch, 45 min. bereidingstijd)

Benodigdheden:
1 oranje pompoen
3 eetlepels olijfolie
2 rode paprika's in blokjes
1 bosje bosuitjes
1 teentje knoflook, 1 rode peper                    Fijngehakte peterselie
1 liter groentebouillon
8 sneetjes PUUR

Bereiding:
Maak de oranje pompoen goed schoon. Je hoeft hem niet te schillen. Halveer de pompoen en schep de zaden eruit met een lepel. Snij de pompoen in stukjes. Verhit op een laag vuur de olie in een soeppan en voeg pompoen, paprika, bosui, knoflook, en de rode peper toe. Smoor zachtjes 5 à 10 minuten. Voeg bouillon toe en breng aan de kook. Laat 15 minuten koken. Pureer de soep met een staafmixer of blender. Voeg als laatste de fijngehakte peterselie toe. Serveer de soep met PUUR brood! 

Voedingswaarde per 100 g    
Energie  256  kJ  61  kcal 
Vetten  2,4 g 
waarvan verzadigde vetzuren  0,5 g 
Koolhydraten  7,0 g 
waarvan suikers  1,9 g 
Vezels  1,4 g 
Eiwitten  2,4 g 
Zout  0,5 g 

 

Klik hier indien je het recept in pdf wil opslaan.